3e graad duaal | Domein voeding en horeca |
RESTAURANT EN KEUKEN
Focus in deze richting:
In deze studierichting ligt de focus op het volledige proces van voedselbereiding en gastvrijheid. Leerlingen leren voedingsmiddelen bestellen en ontvangen, de nodige voorbereidingen treffen en zowel koude als warme maaltijden bereiden volgens culinaire technieken of technische fiches. Daarnaast ontwikkelen ze vaardigheden in het afwerken en controleren van gerechten om kwaliteit te waarborgen. Ook worden ze getraind in het ontvangen van gasten, het voorstellen van gerechten en dranken, het opnemen en doorgeven van bestellingen aan de bar of keuken, en het serveren en eventueel afwerken van gerechten aan tafel. Tot slot leren ze professioneel afrekenen om een complete dienstverlening te bieden.
Goed om te weten:
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van jouw individuele leerweg. Je ontvangt een maandelijkse leervergoeding bij een OAO.
De opleiding restaurant en keuken duaal situeert zich op het niveau van de derde graad arbeidsmarkt finaliteit omwille van de koppeling met de verplichte algemene vorming met het oog op het behalen van diploma secundair onderwijs arbeidsmarktgericht, binnen het domein VOEDING EN HORECA.
Het traject voor de opleiding restaurant en keuken duaal is gebaseerd op de beroepskwalificaties:
– hulpkok, niveau 3
– kelner, niveau 4
Wat nadien:
Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als keukenmedewerker, hulpkelner, kelner of hulpkok.
Als je ervoor kiest om verder te studeren, heb je de mogelijkheid om een HBO5-opleiding te volgen of via een schakeljaar door te stromen naar een bachelor- of masteropleiding.
| DUAAL | 38 lesuren / week
GRAADORGANISATIE | |
---|---|
ALGEMENE VORMING | |
Engels B Gemeenschappelijk funderend leerplan Maatschappelijk vorming Nederlands Wiskunde Frans B |
8 |
SPECIFIEKE VORMING | |
BK hulpkok BK kelner |
7 |
WERKPLEKLEREN | |
Werkplekleren – OAO | 23 |
TOTAAL | 38 |
bekijk ons