Mechanica
Mechanica
Wat mag je verwachten?

In de eerste graad heb je een brede algemene vorming gekregen, maar je kon ook al proeven van de verschillende STEM-technieken in bouw, hout, elektriciteit en mechanica. Je technologische kennis heeft dus een goede basis gekregen.  In de tweede graad vergroot je die kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied. 

In de tweede graad mechanica kan je kiezen voor 2 opties: mechanische technieken en lassen/constructie of voertuigen.. Naast een gemeenschappelijk gedeelte in de 2 opties voor zowel het technisch als het praktisch gedeelte is er reeds vanaf de 2e graad heel wat ruimte om optie specifieke leerstop aan te bieden. Op deze manier hopen we leerlingen optimaal te boeien voor de gekozen optie.

Mechanica in de tweede graad is een zeer brede en praktische technologische opleiding. Je krijgt de basis aangereikt van heel wat toekomstige richtingen die je kan volgen in je verdere schoolloopbaan: machinewerk (draaien en frezen), CNC (computergestuurde machines), montage en demontage, lassen (elektrode, halfautomaat lassen) en de bewerkingstechnieken van koper, zink, staal en kunststof.

3AM
4AM
Godsdienst22
LO22
Nederlands33
Engels22
Mavo22
Wiskunde33
Leren +20
PV Mechanica 10:12:
PV Lassen & Constructie24
PV Vormgeving44
PV Productontwerp2
PV CadCam2
PV Montage & Demontage22
TV Mechanica 6:6:
TV Werkvoorbereiding22
TV Mechanica22
TV Technisch Tekenen & documenteren22
Totaal3232
Wat na de tweede graad?

In de derde graad kan je verder in de richting mechanische vormgeving, lassen-constructie, fietsinstallaties en onderhoudsmechanica auto.

AMM = Mechanica optie Mechanische technieken en lassen/constructie
AMV = Mechanica optie Voertuigen